dimarts, 6 de gener del 2015

La llarga travessia cap a Betlem

No acostumo a col.locar dos posts seguits dedicats als treballs de classe, però avui, per ser 6 de gener, dia de la Epifania, m'he decidit a publicar la segona part del treball del qual ja vaig començar parlar la setmana passada. Es tracta de la segona targeta de felicitació de Nadal, aquest cop dedicada als tres Reis  Mags d'Orient que varen anar a adorar al nen Jesús.


A mode de bonus, aquesta podria ser la primera versió de totes i un dels primera dibuixos que recordo haver fet: els reis mags arribant a Betlem en un dibuix del 1987, quan tenia 4 anys.


La versió moderna 2014 té un format A5 i es troba colorejada amb llapissos de fusta amb uns tocs de Photoshop (les estrelles i les ombres). La raó de representar als mags així respon a la tradició que afirma que els tres representen els 3 estadis de l'home (joventut, maduresa i vellesa) i els pobles de les grans porcions de la Terra que llavors es coneixien (Europa, Àsia i Àfrica). Per això, Melcior, que va sobre un ren i es troba vestit com un xaman lapó, representaria el Nord més llunyà d'Europa; Gaspar, spbre un búfal d'aigua i amb robes d'un príncep hindú, l'Àsia més enllà del Pròxim Orient, i, per últim, Baltasar, a lloms d'un dromedari i amb la llança d'un guerrer etíop, l'Àfrica.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada